Siirry sisältöön

1 thought on “Vertaistuki 2017 Helsinki

 1. Jyri Ansamäki

  Olen 60v Jyri Ansamäki Vihdistä. Rajun verenmyrkytyksen kautta 16.3.-17 2kk teholla, molemmat jalat amputoitu nilkan yläpuolelta + 3 sormea vasemmasta kädestä sekä vasen lonkka kuoliossa 1,5v ja korjausleikkaus 14.2.-19. Nyt proteesit kestää painoa päällä myös vasemman jalan osalta. Pääsen lisäämään liikuntaa. Mulla tavoitteena päästä tänä kesänä kävelemään yhden kyynärsauvan varassa.
  Olen vanha apuhoitaja, tehnyt töitä ambulanssista vanhainkotiin ja neurolta kehitysvammaan. Myös musiikin alan koulutus ja työkokemusta kapakkabändistä jazzin kautta sinfoniaorkesteriin. Elämänkokemusta siis roppakaupalla.
  Ennusteeni oli hengissä selviämisen osalta n. 30%, mutta järjissään selviämisen ennuste 1-3%.
  Tulehdusarvojen (crp) arvio pahimmillaan yli 800. Verenpainetta pidettiin ylhäällä lääkkeillä joiden annokset oli yli 5x yli toksisuusrajan. Kaikki sisäelimet hyytyi hiljalleen; hengitys (trakea + kone), munuaiset (dialyysi), vasen keuhko kasaan (vacuumihoito) jne. Nuppi sekaisin kuin kaappikello kuukauden verran. Lopulta kone starttasi uudelleen. 6 kudossiirtoa ja kolmisenkymmentä iho siirtoa.
  Koko prosessin aikana pokka petti 2 kertaa. Mahtava hoitotiimi ja kotijoukkojen tuki. Kaikilla näitä ei ole. Siksi olen kiinnostunut tarjoamaan vertaistukea muille. Uskon, että mulla on paljon annettavaa kriisivaiheessa oleville amputaatio- tai vastaaville potilaille, minkä psyyke kovilla. Oman koulutukseni ja kokemusteni kautta uskon olevani melko vahva vaihtoehto vaikeisiin paikkoihin.
  Tämän vuoksi tarjoan tukiapua.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.